Victor Roncea: Să împlinim visul Patriarhului acum: Înălţarea Catedralei Mântuirii Neamului

Prea iubitul Parinte Patriarh Teoctist s-a stins din viata sa pamanteasca luni, 30 iulie, la orele 17.00, in urma unor complicatii survenite din cauza unei operatii de prostata executata de seful Clinicii de urologie a Spitalului Fundeni, dr Ionel Sinescu. Acesta din urma vroia sa plece in concediu miercuri, 1 august. Sambata, 28 iulie, dr Ionel Sinescu s-a deplasat la Palatul Patriarhal unde „a convenit” cu Patriarhul ca operatia sa aiba loc luni, conform declaratiilor medicului in cauza. Sursele noastre relateaza ca Parintele Patriarh a fost internat in regim de urgenta inca din noaptea de duminica spre luni, desi responsabili ai Spitalului au mintit ca internarea s-a efectuat normal, in dimineata zilei de luni. Dupa operatia efectuata luni dimineata se pare ca Patriarhul si-a revenit din anestezie in jurul orelor 10.00 – 10.30, cand a fost transferat la Terapie Intensiva. Dupa ora 12.00, in jurul orelor 12.30, Patriarhul a inceput sa tuseasca si sa expectoreze sange. Tensiunea a inceput sa scada si au aparut complicatiile cardiace. Dupa aceea, pana la 17.00, momentul cand inima Patriarhului s-a oprit, s-a incercat, in van, resuscitarea sa. Cu toate acestea, conform informatiilor noastre, la fata locului nu s-a aflat o comisie de specialisti in toate afectiunile de care suferea Patriarhul. Mai mult, oficialii Spitalului au mintit din nou afirmand in acest rastimp ca operatia a fost o reusita si starea Patriarhului este foarte buna.

Acum, trupul Patriarhului nostru se afla depus la Patriarhie. Sufletul sau este inca alaturi de noi, timp de 40 de zile, pana cand se va ridica la Ceruri. Sa-i cinstim prezenta printre noi si sfanta amintire si sa implinim ultimul sau proiect in aceste zile: obtinerea aprobarii necesare si inceperea construirii Catedralei Mantuirii Neamului!

Patriarhul Romaniei si-a dedicat intreaga sa viata Mantuitorului Iisus Hristos si Neamului Romanesc. Prea bunul Parinte Patriarh si-a facut publica cea mai fierbinte dorinta a sa, care devine astazi, practic, testamentara: inaltarea Catedralei Mantuirii Neamului. Din nefericire pentru Biserica Ortodoxa Romana si cei 20 de milioane de credinciosi ai ei, timp de 17 ani Parintele Patriarh a fost plimbat de la Ana la Caiafa de catre toate autoritatile statului si diriguitorii lor, de la Iliescu la Basescu. Dorinta sa si a tuturor donatorilor pentru ridicarea Catedralei – incepand cu primul dintre ei, alt regretat Intaistatator, Papa Ioan Paul al II-lea – se impotmolise ultima data la Guvern, care nu mai aproba Ordonanta promisa privind terenul atribuit Bisericii. La ultima sa aniversare, de 92 de ani, in februarie anul acesta, Parintele Patriarh reafirma dorinta sa fierbinte de a-si vedea visul cu ochii, in numele credinciosilor acestui neam. De aceea, acum mai mult decat oricand, reprezentantii statului trebuie sa-si repare greselile si pacatele si sa implineasca visul Patriarhului pentru a permite Bisericii sa ridice Catedrala Manturii Neamului chiar de maine.

Facem Apel catre toate institutiile responsabile ale Statului, in frunte cu presedintele Romaniei, primul ministrul si primarul general al Capitalei, sa dea curs de urgenta cererii natiunii si a Pastorului ei.

„Speranta creste pe masura ce o pastrezi”, spunea Parintele Patriarh referitor la visul sau cel mai mare, ridicarea Catedralei Neamului. Prea Fericitul Teoctist a urmat un drum lung in viata, de la intaii pasi in monahism si pana la inaltele responsabilitati de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. Anii sai nu au fost lipsiti de greutati. Si dupa caderea comunismului, Biserica romana si Patriarhul sau au fost improscati cu mizerii, actiuni organizate de servicii speciale cu inclinatii antiromanesti, fara a se reusi insa sa se clatine credinta stramoseasca a romanilor. Dimpotriva! Visul ridicarii Catedralei la timpul potrivit a fost naruit insa de agresivitatea diabolica a unor gasti anticrestine sustinute activ de Reteaua antiromanesca.

Va chemam sa transmiteti acest Apel mai departesi sa veniti alaturi de noi, in slujba neamului, pentru implinirea visului Patriarhului: inaltarea Catedralei Mantuirii noastre!

Cu Dumnezeu inainte!

VICTOR RONCEA

Reclame

 
%d blogeri au apreciat asta: