Elena Solunca: „Îl vom însoţi, după datină cu rugăciunile noastre şi atunci nu ne vom mai simţi nici mai săraci şi nici mai goi de noi înşine”

Pentru o clipa ne-am simtit mai saraci, mai goi de noi insine, putin nedumeriti, intristati…Trebuia sa ne amintim de David care spunea ca viata omului e de 70 de ani, de vrea Domnul, 80, ce este peste 80, osteneala si chin. Pastorului nostru i-a fost ingaduit sa fie cu noi peste 90 de ani si pentru asta trebuie sa-I multumim lui Dumnezeu, care acum la chemat la El. Il vom insoti, dupa datina cu rugaciunile noastre si atunci nu ne vom mai simti nici mai saraci si nici mai goi de noi insine. Apoi se va ruga pentru noi, cum a facut-o si cand era cu noi si, impreunandu-ne ruga vom zidi Biserica Manturii Neamului. Poate una dintre „lectiile” pe care le-am deprins de la Prea Fericirea Sa a fost, dimpreuna cu smerenia, rabdarea cu totul exemplara. Nu spunea un scriitor ca romanii sunt intr-o stare „lovita”? Cand se va scrie o istorie adevarata a acelor ani, si se va scrie, atunci se vor afla mai multe si fi-va ceasul ca cei care s-au pripit sa-l judece dupa cine stie ce informatii sa-si ceara iertare.

Dar, oricum, moartea pe noi nu ne poate desparte, spunea taranul roman ca cei care pleaca, se duc „dincolo” (cat de frumos talcuieste Mircea Vulcanescu aceste cuvinte!), undeva in vecinatatea noastra si rugaciunea ne readuce impreuna. Si e nevoie de multa rugaciune si de mult post ca sa ne putem elibera de „raul” acestor vremi. Da, da, rugaciune si post in taina, pentru ca stim, altfel, ca ceea omul descopera, Dumnezeu acopera si ceea ce omul descopera, Dumnezeu acopera. Si ce poate fi mai minunat decat rugaciunea in care simti si te simti in acea nesfarsita Iubire in care nu te pierzi ci te regasesti pe tine in masura in care te impartasesti cu toti cei dragi. Asa ca Parintele Patriarh fi-va mereu cu noi in rugaciune, la care ne indemna mereu (ca si Parintele Staniloae, care ne repeta: sa ne rugam) si atunci tristetea se preschimba in pace si liniste divina.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Reclame

~ de ARP pe august 1, 2007.

 
%d blogeri au apreciat asta: